Zullen we naar huis gaan? Ik hoor het mezelf zeggen en daarmee bedoel ik niet terug naar Nederland maar terug naar het hostel waar we verblijven in Koh Phagnan. Een goed teken is het wel. De meeste
hostels waar we verblijven zijn ook super en hebben een fijne sfeer. Dat is ook wel nodig want als je al bijna twee maanden uit je kleine backpack leeft en om de paar dagen een ander verblijf hebt is
het goed dat je je 's avonds terug kunt trekken in een gezellige omgeving. Het resort waar we hier verblijven geeft helemaal het thuisgevoel. Het ligt op een rustig stukje van het eiland waardoor je
het idee hebt afgelegen te zitten. Vooral 's nachts is dat goed te merken. Als we op bed liggen horen we niets anders dan het slaan van de golven op de rotsen en wat krekels. Als we overdag aan het
zwembad liggen kijken we vanuit het zwembad zo de open zee op wat een vrij gevoel geeft. Op zaterdag worden we wakker met een bewolkte hemel. Gisterenavond heeft het nog lang doorgeregend maar
het is nu gelukkig wel droog. We besluiten een scooter te huren om het eiland te gaan verkennen. Het geeft een goed gevoel we zijn niet afhankelijk van openbaar vervoer en hebben zelf in de hand waar
we wel of niet willen stoppen. We gaan eerst richting Thong Sala. Dit is een wat drukker gedeelte van Koh Phagnan wat niet onze voorkeur heeft maar we hebben een reden. We gaan gedag zeggen bij Koert
een oude bekende. Hij woont op Koh Phagnan en heeft er een sportschool. Koert is een dag na mij geboren en onze moeders lagen op dezelfde kamer in het ziekenhuis. We zaten op dezelfde basisschool en
onze vaders speelden samen in een carnavalsband. Ik had hem sinds mijn tienerjaren niet meer gezien. Leuk om een oude bekende te ontmoeten tijdens de reis. Na bij hem geweest te zijn bezoeken
we nog wat stranden, maar het is bewolkt en dan zijn de stranden toch niet zo mooi. Het weer knapt niet op. Op zondag regen en maandagmorgen begint weer regenachtig. Dat komt mijn humeur (arme
Jan) niet ten goede. Ja ook al hebben we hier al bijna zes weken mooi weer je bent de regen hier net zo snel beu als in Nederland. De vooruitzichten zien er voor de komende dagen niet goed uit. Het
is ook regenseizoen in november en december aan de oostkust. We besluiten daarom terug naar de westkust te reizen via Krabi (waar we eerder verbleven) naar Koh Phi Phi. Dit staat bekend als een
toeristisch trekoord maar we zijn toch nieuwsgierig naar dit eiland zonder auto's. Aangekomen op Phi Phi zijn we moe van de lange reis maar schijnt de zon weer volop en is het warm. We hebben
hierdoor geen zin om uitgebreid naar een hostel te zoeken. Die zijn hier goedkoop en binnen ons budget ook niet te vinden maar dat wisten we. Phi Phi is duurder dan de andere eilanden aan de
westkust. We komen vrij snel toch uit bij een kamer voor 'maar' 600bath. Dit is ongeveer 15 euro, eigenlijk veel te duur voor het kleine budget wat we per dag te besteden hebben. Maar we hebben het
warm en willen de backpacks die het nog warmer maken afgooien. De volgende ochtend blijkt dit hostel een dieptepuntje in onze verblijvencarriere te zijn. Ik heb geen oog dicht gedaan. Het bed is
keikeihard, het dunne bedje in de jungle lag nog beter. De kamer stinkt naar schimmel en 's nachts lopen er met veel lawaai constant dronken mensen langs onze kamer. Toch niet zo'n goed plan snel
maar een hostel nemen omdat je moe bent en het warm hebt. We gaan op zoek naar een beter verblijf en dit vinden we. Het is schoon en het bed is zacht. We zullen hier nog vier nachten heerlijk slapen.
Tegen onze verwachting in hebben we een geweldige tijd op Koh Phi Phi. Het is een klein eiland met veeeel toeristen. Maar het lukt ons aardig de massa's mensen te ontlopen. En met het heerlijke weer,
alle dagen zon, hebben we ontzettend leuke dagen achter de rug. De stranden zijn mooi en we ondernemen een aantal leuke activiteiten: een snorkeltoer met daarbij een bezoekje aan het de strand van de
film "The beach" met Leonardo Dicaprio in de hoofdrol, kajakken, we beklimmen een heuvel naar een viewpoint waar we een prachtig uitzicht hebben over de baaien van het eiland, in de avonden
lekker uit eten. Tijdens een avond hebben we een bizarre ervaring. We lopen door het stadje en zien in een cafe, wat de "Reggaebar" heet, een boksring met 2 mensen erin. Daaromheen zitten en staan
mensen te kijken, veelal schreeuwende Engelsen. We blijven eerst buiten staan om van een afstandje te bekijken wat er gaande is. Toch maar even naar binnen. Blijkt dat mensen uit het publiek tegen
een free bucket (dit is letterlijk een emmer met drank) een kickbox wedstrijd met elkaar aangaan. Ja alles is mogelijk in Thailand een vreemde situatie voor een reggae??????bar..... Vandaag zijn we
weer verder getrokken naar het volgende wat grotere eiland Koh Lanta. We hebben nog anderhalve week om hier te verblijven dan verloopt ons visum voor Thailand alweer en trekken we verder naar
Maleisie. Xx, Maartje
Rene & Kirsten
21 nov. 2011, 17:04
Leukleuk! Wat een leven. We are jalous! ;)
En tsjah, zon is toch wel net iets fijner!
Veel plezier op het volgende eiland!
Liefs Kirsten en Rene
Cindy Kap
21 nov. 2011, 17:51
Hoi Jan en Maartje,
Wat een leuke en bijzondere verhalen weer. Erg leuk om te lezen. En wat het weer betreft: hier is het koud, mistig en 's morgenster moeten we regelmatig krabben. Dus denk daar maar aan als het even regent.
Cin en Mark
Angelina
23 nov. 2011, 22:25
Hoi Jan en Maartje,
Wat een genot om jullie verhalen te lezen, vandaag ook gekeken naar de vidoe"s erg leuk om te zien.
Touwtje springen met vuur, is letterlijk met vuur spelen, wel leuk ZUMBA liedje op de achtergrond.
Mooi verhaal over het strand, lekker genieten want in Ned.. is het koud en mistig, genieten van de zon dus maar.
Groetjes van Angelina.
Dimphy Musters
29 nov. 2011, 14:34
Hoi Maartje en Jan,
Hier ben ik dan eindelijk,na even te zoeken heb ik jullie dan toch gevonden.
Wat een verhalen , foto`s en filmpjes.Zou wel willen ruilen met het weer.Hier is het dikke jassen weer,muts op en handschoenen aan.!!!!!!!!!!!!!
Ik zie wel dat jullie het leuk hebben daar en dat het goed gaat.Ik hoorde op de achtergrond van de filmpjes
zumba muziek,dus Maartje schudde met je billen.
Nou Maartje en Jan lekker genieten en tot gauw,
Je Zumba vriendin Dimphy
Marieke
30 nov. 2011, 12:23
Lieve Jan en Maartje,
Ik heb al even niet meer op jullie site gekeken, heb weer een aantal verhalen van jullie gelezen en de foto's bekeken. Jullie zijn heerlijk aan het genieten zie en lees ik, echt geweldig!